latinica  ћирилица
12/10/2017 |  09:08 ⇒ 16:40 | Аутор: РТРС

Предложен притвор за ухапшене у акцији "Пирамида" (ВИДЕО)

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је притвор за 17 лица која су ухапшена у акцији "Пирамида", а осумњичена за неовлаштену производњу и промет опојних дрога, саопштено је из тужилаштва.
Окружни суд, спровођење - Фото: РТРС
Окружни суд, спровођењеФото: РТРС

Притвор је предложен за Мухамеда Халиловић /39/, Драгана Станишића /33/, Милана Пичулина /35/, Драгана Максимовића /38/, Тихомира Новаковића /42/, Милоша Дулића /36/, Далибора Мачка /36/, Јулију Чалупу /24/, Ведрана Жољу /33/ из Бањалуке, те Неџада Башића /35/ и Едина Бехремовића /48/ из Санског Моста, Бранка Миливојшу /55/, Драгомира Живковића /26/ и Далибора Живковића /46/ из Приједора, Зорана Шавију /59/ из Високог, Огњена Кокића /35/ и Небојшу Јањића /44/ из Источног Сарајева.

Притвор је предложен због постојања основане бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике те због постојања нарочитих околности, које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело и из разлога ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна.

Мјере притвора предложене су и због тога што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда односно узнемирености јавности.

У претходних шест мјесеци осумњичени су вршили набавку опојних дрога кокаин, хероин, марихуану и спид на подручју Сарајева и Санског Моста, те је препродавали корисницима на подручју града Бањалуке.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Подсјећамо, у акцији је ухапшено 18 лица, а полиција је пронашла одређену количину дроге.

Тиме је разбијена група која је, како се сумња, дрогу транспортовала из Сарајева и Санског Моста у Бањалуку и диловала на бањалучким улицама.

Извор: РТРС/СРНА