X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/10/2017 |  11:45 ⇒ 11:46 | Аутор: РТРС

На Космету Албанци отимају дјецу ради трговине органима!?

Из општине Драгаш у посљедње вријеме нестало је четворо дјеце, а полиција нема пријаве о њиховом нестанку, док упућени у ситуацију нису далеко од тога да повјерују да су они међу деветоро малишана за које бивши албански премијер и предсједник Сали Бериша тврди да су дио трговине органима.
Насиље - Фото: илустрација
НасиљеФото: илустрација

Албанска штампа остала је нијема на Беришину објаву на свом профилу на Фацебооку, у којој је навео да се са Косова у Албанију кријумчаре дјеца из сиромашних породица ради трансплантације органа! Он је позвао тужилаштво да покрене истрагу и навео да је, према сазнањима које је добио од једног полицајца, засад прокријумчарено деветоро дјеце која су киднапована. "

Дјеца су старости између осам и 12 година, а у питању су три дјевојчице и један дјечак. Не знам да ли то има везе с овим што Бериша говори, али с обзиром на то да је ово веома разуђено мјесто, у брдима, а да границе и са македонске и са албанске стране, осим граничних камена, не чува нико, све је могуће", тврди за Спутњик анонимни извор из општине Драгаш.

Извор: Независне новине