latinica  ћирилица
12/10/2017 |  12:09 | Аутор: РТРС

Пленковић: Наставити реструктурисање и очувати пословање "Агрокора"

Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић изјавио је данас да од ванредне управе концерна "Агрокор" очекује да настави процес реструктурисања у сарадњи са повјериоцима и да дође до нагодбе која ће омогућити одрживост пословања и очувања радних мјеста.
Андреј Пленковић - Фото: klix.ba
Андреј ПленковићФото: klix.ba

Осврнувши се на недавно објављивање ревизорских извјештаја за "Агрокор" и његова повезана друштва, Пленковић је рекао да је стање пословних књига и реално стање открило дубину проблема који су постојали у концерну.

Пленковић на почетку сједнице Владе навео да је било нужно ангажовање једне од водећих свјетских ревизорских компанија ради приказивања реалног стања, преносе хрватски медији.

Повјереник Владе Хрватске за "Агрокор" Анте Рамљак раније је представио ревизорски извјештај за "Агоркор", након чега је навео да је поднио кривичну пријаву против одговорних лица која су прошле године управљала концерном.

Након ревизије, укупна имовина овог концерна мања је за 21,7 милијарди куна /2,9 милијарди евра/ у односу на финансијски извјештај за 2015. годину, односно вриједност коју је приказивала бивша управа на челу са Ивицом Тодорићем.

Извор: Срна