latinica  ћирилица
13/10/2017 |  09:01 | Аутор: РТРС

Дервента: Одржан 21. Интерфолк фест "Босиљковање"

У организацији локалног Културно-умјетничког друштва младих "Босиљак", у Дервенти је одржан 21. Интерфолк фест "Босиљковање", на коме су наступила друштва из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.
Дервента- Фолк фестивал "Босиљковање" - Фото: РТРС
Дервента- Фолк фестивал "Босиљковање"Фото: РТРС

Умјетнички руководилац локалног друштва "Босиљак" Стана Наградић изјавила је новинарима да се фестивал и ове године налази у календару Међународне организације фолклорних фестивала.

"То је за нас значајно јер сваки фестивал који се ту налази испуњава високе критеријуме. Носиоци смо и сертификата ове организације, што је потврда квалитетног и одговорног рада са младим људима. Успијевамо да одржавамо висок ниво који КУД-ови треба да имају, младе људе учимо да поштују друге и себе, да његују нематеријалну баштину и да поштују своју традицију", каже Наградићева.

У програму су наступила културно умјетничка друштва "Илићка" из Брчког, "Милован Гајић" из Петрова, и "Славко Мандић" из Лакташа, затим Хрватско културно друштво "Напредак" из Оџака, Омладинско културно друштво "Свети Сава" из Нове Пазове у Србији, те три ансамбла домаћина манифестације.

Извор: Срна