latinica  ћирилица
13/10/2017 |  14:39 | Аутор: РТРС

Вукотић: Опозиција треба да дође на састанак

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић позвао је лидере опозиционих странака у Српској да присуствују консултативном састанку који је предсједник Републике Милорад Додик заказао за сутра у Бањалуци поводом ослобађајуће пресуде Суда БиХ команданту такозване Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу.
Душко Вукотић - Фото: СРНА
Душко ВукотићФото: СРНА

Вукотић је поручио да сутра сви треба да буду јединствени и упозорио да би недолазак опозиционих лидера на састанак, нажалост, показао потпуну страначку подијељеност, која може имати посљедице по Републику Српску.

Он је најавио да ће на састанку изнијети неколико приједлога, међу којима покретање процедуре за усвајање амандмана на Устав Републике Српске који би се односио на то да борци, ветерани одбрамбено-отаџбинског рата и чланови њихових породица уживају посебну заштиту, чиме би се овим актом одредио карактер рата, не оспоравајући и другим конститутивним народима да рат карактеришу онако како мисле да треба.

Вукотић сматра да Српска има обавезу да највишим актом заштити своје ствараоце и браниоце. "То треба одмах урадити и тиме вратити њен патриотски капацитет који је системски и систематски уништаван од Дејтона до данас", рекао је Вукотић Срни.

Он је закључио да онај ко се томе противи не може бити пријатељ Републике Српске.

Извор: Срна