latinica  ћирилица
13/10/2017 |  17:30 | Аутор: РТРС

Вулин: Снажна и задовољна војска гарант независности Србије

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас у Панчеву да се Војска Србије, не само наоружава, него и побољшава материјални положај својих припадника, саопштено је из Министарства одбране.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Снажна и задовољна војска је гарант наше самосталности, наше независности и нашег права да сами одлучујемо о себи. Оваква војска која јача, која је све бројнија и све боље наоружана, све задовољнија, гарантује да државно руководство може да самостално доноси одлуке које ће бити у интересу једино и искључиво Србије", рекао је Вулин.

Он је на војној свечаности у Центру за обуку и усавршавање подофицира, на којој је у прве подофицирске чинове промовисано 125 полазника 10. и 11. класе, до јуче најбољих професионалних војника Војске Србије, истакао да ће бити настављена политика војне неутралности и доношења сопствених одлука.

"Наш врховни командант Александар Вучић, Влада Србије, сви они који одлучују о политичкој будућности земље, могу да буду сигурни да је Војска гарант мира и стабилности, али и сигуран фактор одвраћања и гарант да ће наше политичке одлуке бити поштоване и одлуке које се доносе у интересу народа бити спроведене", рекао је Вулин.

Свечаној промоцији присуствовали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима проширеног колегијума, главни подофицири из јединица Војске Србије, војно-дипломатски представници у Србији, представници локалне самоуправе града Панчева и Јужнобанатског округа, многобројни грађани, родбина и пријатељи најмлађих водника.

Извор: СРНА