latinica  ћирилица
13/10/2017 |  17:42 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Италијани заинтересовани за изградњу цементаре у Српској (ФОТО)

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је Срни да су представници италијанске компаније која се бави организацијом производње цемента исказали интерес за улагања у Републици Српској и изградњу цементаре.
Ђокић у Италији - Фото: РТРС
Ђокић у ИталијиФото: РТРС

"Увјерен сам да имају озбиљан интерес и очекујем да ће то бити инвестиција која ће се озбиљно разматрати у оквиру њиховог холдинга, те да ће, у зависности од услова који код нас постоје, донијети позитивну одлуку о изградњи цементаре у Српској", навео је Ђокић, који борави у дводневној посјети италијанској покрајини Фрулија-Венеција-Ђулија.

Након састанка са привредницима, представницима више привредних комора, привредних друштава и агенција које се баве организацијом и повезивањем различитих привредних структура од Италије ка другим подручјима, Ђокић је изразио задовољство исказаним интересовањем за улагања у Републику Српску.

Ђокић: Исказан интерес за изградњу цементаре у Српској (Фото: РТРС)

"Представили смо све оно што је важно за Српску, те очекујем да ће врло брзо услиједити неколико веома значајних посјета које би могле, осим у изградњу цементаре, омогућити и улагања у области машино и металопрераде, затим у области дрвопрерађивачке индустрије и индустрије текстила, коже и обуће", нагласио је Ђокић.

Он је посјету Италији оцијенио као изузетно продуктивну и значајну за Српску, како у погледу отварања приступа домаћим компанијама италијанском тржишту, тако и стварању интереса за инвестирање у Републику Српску.

"За нас је од изузетног значаја да имамо нове инвестиције у Републици Српској, да стварамо нову вриједност и да на тај начин отварамо нова радна мјеста", каже Ђокић.

Он је са делегацијом Српске јуче и данас боравио у дводневној посјети италијанској покрајини Фрулија-Венеција-Ђулија.

Извор: СРНА