latinica  ћирилица
17/10/2017 |  10:09 | Аутор: РТРС

Задужбина "Петар Кочић" на Сајму књига у Београду

Задужбина "Петар Кочић" Бањалука-Београд представиће своја најновија издања на Међународном сајму књига у Београду, који почиње 22. октобра.
Српска на Сајму књига у Београду (архив) - Фото: РТРС
Српска на Сајму књига у Београду (архив)Фото: РТРС

"На штанду ће бити представљено готово 200 наслова, од којих посебно истичемо књиге `Збогом Аустријо!` Војислава Максимовића, `Свећа изнад Јенисеја` Виктора Астафјева, `Читати, шта друго` Михајла Пантића, `Океан Дунав` Васе Павковића и друге", саопштено је из Задужбине.

На Сајму ће бити изложене и књиге "Развој духовног живота у Босни под утицајем турске владавине" Иве Андрића, "Петар Кочић и његово доба" Бранка Чубриловића, као и "Писма из Норвешке и други путописи" Исидоре Секулић.

Из Задужбине "Петар Кочић" наводе да су ова дјела представљена и на недавном сајму књига у Франкфурту, гдје су посебну пажњу изазавала издања из библиотеке "Преводи", као што су двојезичне антологије њемачке, аустријске, енглеске, америчке, пољске и грчке поезије.

У Франкфурту су представљене и књиге "Доживљаји мачка Тоше" Бранка Ћопића на српском и руском језику, као и дуодрама Драгана Великића "Монтевидео" на српском и њемачком језику.

"Највеће интересовање на сајму у Франкфурту изазвала су Сабрана дјела Петра Кочића у једној књизи. Оваква дјела не излазе често, већ једном у 100 година. Овај сајам је показао да међу нашом дијаспором не јењава интересовање за дјела овог великог барда писане ријечи", поручили су из Задужбине.

Извор: СРНА