latinica  ћирилица
17/10/2017 |  11:35 ⇒ 11:35 | Аутор: РТРС

Бивши члан управе Агрокора понудио документ којим директно терети Тодорића

Бивши члан управе "Агрокора" Мислав Галић на данашњем саслушању у Жупанијском државном тужилашту у Загребу понудио је истражиоцима документе којима директно терети бившег власника овог посрнулог концерна Ивицу Тодорића.
Томислав Лучић, Љерка Пуљић, Иван Црњац, Ивица Тодорић, Пирушка Цањуга, Анте Тодорић и Мислав Галић  (Фото: Давор Davor Pongračić / CROPIX) -
Томислав Лучић, Љерка Пуљић, Иван Црњац, Ивица Тодорић, Пирушка Цањуга, Анте Тодорић и Мислав Галић (Фото: Давор Davor Pongračić / CROPIX)

Галићев бранилац Дубравка Крлец каже да је њен клијент изнио одбрану и да је одбацио оптужбе да је учествовао у доношењу финансијских одлука с обзиром на то да сједнице управе "Агрокора" нису одржаване.

Она је навела да је Галић у склопу своје одбране предао документ из којег произилази да је Ивица Тодорић био задужен за доношење финансијских одлука у "Агрокору", преносе хрватски медији.

Галић је био извршни потпредсједник за пословну групу Храна и шеф Управе Јамнице.

Осим Галића, пред истражиоцима загребачког Жупанијског државног тужилаштва јутрос су испитани и други осумњичени у случају "Агрокор".

Истрагом је обухваћено 15 лица, а јуче је ухапшено њих 12, док чланови породице Тодорић, оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић и његови синови Анте и Иван, за сада нису доступни хрватским институцијама и сви се налазе у иностранству, односно у Лондону.

Ухапшени су углавном бивши чланови управе или надзорног одбора у "Агрокору", а међу њима је и зет Ивице Тодорића, Хрвоје Балент, као и двоје запослених из ревизорске куће "Бејкер Тили" која је радила ревизорске извјештаје за посрнули хрватски концерн.

Јутрос је први испитан Дамир Куштрак, бивши члан управе "Агрокора", једини члан бившег руководства којег је ванредни повјереник за "Агрокор" Анте Рамљак узео за савјетника, а потом и бивши члан "Агрокорове" управе Пирушка Цањуга.

Куштрак и Цањуга су негирали кривицу, оспоравајући тврдње тужилаштва да су имали везе са домошењем финансијских одлука у концерну.

На испитивање су стигли и некадашњи чланови управе "Агрокора" Томислав Лучић и Љерка Пуљић, а након њих требало би да буде испитан и Иван Црњац, чији адвокат каже да ће се он највјероватније бранити ћутањем.

Одбрана очекује да ће тужилаштво након испитивања за све осумњичене затражити истражни затвор.

Извор: Срна