latinica  ћирилица
17/10/2017 |  11:36 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Радојичић уручио кључеве ватрогасних возила начелницима општина (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је начелницима Дрвара, Босанског Грахова, Љубиња, Челинца и Котор Вароша кључеве пет ватрогасних возила, која су, одлуком градског парламента, донирана овим општинама.
Радојичић са начелницима општина - Фото: РТРС
Радојичић са начелницима општинаФото: РТРС

Ова возила користила су се за гашење пожара на територији Бањалуке, а због набавке нових, одлучено је да се старија ватрогасна возила поклоне општинама којима су потребна.

Једно возило биће донирано и Казнено-поправном дому Туњице.

Радојичић је рекао је да су током љета многе општине од Љубиња до Дрвара имале велике пожаре и штету, и нису имале довољно средстава да се боре са тим.

Он је рекао да је град одлучио да ватрогасна возила додијели двјема западнокрајишким општинама које су у ФБиХ, а имају слабу подршку од кантона и ФБиХ- Дрвару и Босанском Грахову, општини која је ове године највише страдала у пожарима - Љубињу, као и сусједним општинама Челинац и Котор Варош.

Начелник Љубиња Дарко Крунић рекао је да ова донација представља драгоцјену помоћ за ту малу и неразвијену општину која је изложена пожарима скоро сваког љета.

Начелник Дрвара Горан Броћета захвалио је Радојичићу, наводећи да ће донирано ватрогасно возило бити веома значајно за ту општину која је константно угрожена од пожара, а нема довољно средстава у буџету да набави ново возило.