latinica  ћирилица
17/10/2017 |  11:46 | Аутор: РТРС

Иво Санадер у болници

Бивши хрватски премијер Иво Санадер хоспитализован је у Клиничко-болничком центру Загреб.
Иво Санадер (фото: FAH) -
Иво Санадер (фото: FAH)

Због одласка у болницу Санадер се јутрос није појавио у загребачком Жупанијском суду, гдје му је требало бити настављено поновљено суђење у афери "Фими медија", јавља "Вечерњи лист".

Данашње рочиште је одгођено до 7. новембра.

Када је почео поновљени поступак у суђењу за "Фими медију", Санадер је имао озбиљних здравствених проблема и једно вријеме је био хоспитализован и оперисан.

Његов адвокат Чедо Продановић предао је суду љекарску потврду да је Санадер јуче хоспитализован ради додатних претрага јер су му повећани лимфни чворови.

Санадер је у априлу неправоснажно осуђен на 4,5 године затвора због примање 17 милијуна куна /око 2,3 милиона евра/ "провизије", након што је Министарство регионалног развоја 2009. године купило зграду у Планинској улици од компаније бившег посланика ХДЗ-а и власника месница Стјепана Фиолића.

До ове пресуде Санадер, који је суочен са низом углавном корупцијских оптужница, није имао ни једну правоснажну или неправоснажну пресуду, јер је Уставни суд на љето 2015. укинуо пресуду због ратног профитерства у случају "Хипо", те примања мита од мађарског МОЛ-а и цијели случај вратио на поновно суђење загребачком Жупанијском суду.

Врховни суд потом је укинуо и неправоснажну пресуду, те наложио ново суђење у случају "Фими медија", у којој је због корупције раније осуђена и Санадерова бивша странка ХДЗ.

Извор: Срна