latinica  ћирилица
17/10/2017 |  12:20 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Штрајкачу у Бањи Дворови траже продужење рока за одлуку о стечају

Суочени са ултиматумом градске власти Бијељине да до четвртка радници Бање Дворови сами понуде вршиоца дужности директора или слиједи стечај, штрајкачи су данас затражили продужење овог рока за седам дана.
Бијељина: Радници Бање Дворови испред зграде градске управе - Фото: СРНА
Бијељина: Радници Бање Дворови испред зграде градске управеФото: СРНА

У име 52 радника који од 11. септембра мирно протестују испред зграде Градске управе, предсједник Синдиката Бање Зоран Остојић рекао је да ни технички не могу за 48 часова испоштовати захтјев који им је градска власт "као врућ кромпир пребацила у руке".

Остојић је истакао да су од градоначелника Миће Мићића и писмено затражили рок до сриједе 25. октобра, да понуде вршиоца дужности директора из реда радника, иако то никада није било ни право ни обавеза запослених, него градске власти. Он је додао да су штајкачи јединствени и истрајни у намјери да траже рјешење за очување Бање Дворови, а ако градска власт нема тог рјешења, потражиће и помоћ републичке власти.

Радници су огорчени на неочекиване ултиматуме и оцјењују да је ријеч о "прљавој игри" градске власти Бијељине, али кажу да је све боље од стечаја. За сада, радницима нико не нуди рјешење сем стечаја, а рачун Бање је због неплаћања обавеза и нагомиланих дугова у блокади од 10. августа.

Извор: СРНА