latinica  ћирилица
17/10/2017 |  14:15 | Аутор: РТРС

КСС поклонио дрес Југославије Разији Мујановић

Некадашња репрезентативка Југославије Разија Мујановић примљена је у ФИБА Кућу славних, а почаст јој је одао и Кошаркашки савез Србије.
Разија Мујановић добила дрес Југославије (Фото: Кошаркашки савез Србије) -
Разија Мујановић добила дрес Југославије (Фото: Кошаркашки савез Србије)

Потпредсједник КСС за женску кошарку Ана Јоковић присуствовала је у недјељу, 15. октобра ревијалној утакмици Јединство – Жељезничар у дворани "Мејдан" у Тузли, поводом пријема Мујановићеве у Кућу славних.

Јоковићева је Мујановићевој поклонила реплику дреса у коме је Раза играла на Олимпијским игарама у Сеулу 1988. Дрес Југославије добила је још једна сребрна репрезентативка из Сеула Мара Лакић, која је била домаћин ове манифестације.

"Велика ми је част што сам присуствовала оваквој манифестацији. Пошто сам млађа, Разу Мујановић нисам познавала, али част ми је што сам, у име Кошаркашког савеза Србије и лично, могла да јој честитам улазак у “Кућу славних“, што је, како је рекла, врхунац њене каријере. Поклонили смо јој дрес реплику из 1988. године са Олимпијских игара у Сеулу, као и Мари Лакић. Вољела бих да женска кошарка на нивоу Босне и Херцеговине крене узлазном путањом и надам се да ће за Разу бити мјеста у КС БиХ и да крене путем којим је Србија кренула 2011. Као што знате, Србија је 2015. била првак Европе, освојила је бронзу на Олимпијским играма и надам се да ће све земље бивше Југославије бити учеснице Европског првенства у Србији 2019", рекла је Ана Јоковић.

Извор: Б92