latinica  ћирилица
17/10/2017 |  15:25 ⇒ 16:54 | Аутор: РТРС

Кривичне пријаве против сарадника Тодорића

Против осумњичених у случају "Агрокор" полиција је поднијела кривичну пријаву због злоупотребе повјерења у привредном пословању, кривотворења службене исправе и повреде обавезе вођења трговачких и пословних књига.

"Сва ухапшена лица предата су управнику притвора и током јутра је поднесена кривична пријава надлежном државном тужилаштву", саопштила је полиција док у тужилаштву трају испитивања 12 осумњичених лица.

Уз Ивицу Тодорића и његове синове Анту и Ивана, који нису у Хрватској, у случају "Агрокор" осумњичени су и јуче ухапшени Алојзије Панџић, Дамир Куштрак, Хрвоје Балент, Ивица Црњац, Оливио Дискордија, Маријан Алагушић, Сања Хрстић, Мислав Галић, Томислав Лучић, Пирушка Цањуга, Љерка Пуљић и Ивица Сертић.

Сви су били чланови управе или надзорног одбора у "Агрокору", док су Дискордија и Хрстић били запослени у ревизорској кући "Бејкер Тили" /Бакер Тиллy/, која је радила ревизорске извјештаје за "Агрокор".

Прије подне у тужилаштву су испитани Куштрак, Цањуга, Галић, Пуљић, Лучић и Панџић, а испитивања се настављају и у поподневним часовима, преносе хрватски медији.

Љубо Павасовић Висковић, адвокат Ивана Црњца, рекао је новинарима да ће када почне испитивање знати шта се тачно његовом брањенику ставља на терет.

"Он врло вјероватно неће износити одбрану, неће никога теретити, бити покајник, нити носити документацију", рекао је Висковић.

Извор: Срна