latinica  ћирилица
17/10/2017 |  15:33 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Шта ће бити са Бањом Дворови? (ВИДЕО)

Синдикална организација Бање Дворови поднијела је Окружном тужилаштву у Бијељини, Републичкој управи за геодетско имовинске послове и Јавном правобранилаштву захтјев да се ништавним прогласи рјешење којим се имовина Бање Дворови преноси у власништво општине Бијељина.
Бања Дворови - Фото: РТРС
Бања ДворовиФото: РТРС

Суочени са ултиматумом градске власти Бијељине да до четвртка радници сами понуде вршиоца дужности директора бање или слиједи стечај, штрајкачи су данас затражили продужење овог рока за седам дана.

Радници Бање Дворови траже од надлежног тужилаштва да поништи рјешење којим је 2007. године, тврде у захтјеву, Републичка геодетска управа незаконито пренијела право располагања имовином Бање Дворови на општину Бијељина.

"Једноставно нам је имовина буквално отета, остали смо без ичега и послије 30 година смо на улици", рекао је предсједник синдикалне организације ЈУ Бања Дворови Зоран Остојић.

С обзиром да је сва инфраструктура бање у власништву града Бијељина, у стечајној маси остаје само резервна бушотина као једино власништво бање. а и она је под хипотеком Пореске управе.

"Мислим да је Пореска управа, када је ушла у поступка принудне наплате, обезбиједила се са оним чиме је могла. Оно што је било на располагању, колико се сјећам то је само бушотина изворна и ништа друго", каже директор ПУ подручна јединица Бијељина Душко Вуловић.

Запослени не одустају од јавног протеста , разочарани односом власти према бањи и њеним радницима. Јавну солидарност са радницима бање међу ријеткима показали су чланови удружења Правда. Најављују да ће им се у петак масовно придружити и други незадовљни грађани.

"Ово је највећа срамота Семебрије. Ово је златна кока цијеле регије, а ови људи девет мјесеци немају плату", нагласила је Новка Мирић из Удружења "Правда".

Подсјећамо да је градоначелник Мићић оставио рок радницима да до четвртка предложе в.д. директора , или иду у стечај. Данас су поднијели писмени захтјев да се тај рок продужи за седам дана.