latinica  ћирилица
17/10/2017 |  16:53 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

У зворничкој болници настављени протести запослених (ВИДЕО)

У зворничкој болници настављени су протести запослених, који се противе одлуци Владе о разрјешењу дужности директора Милорада Дрљевића.
Зворник - протести - Фото: РТРС
Зворник - протестиФото: РТРС

Јутрос је стигло и Владино рјешење о разрјешењу Дрљевића, у којем се наводи да није у складу с прописима исплаћивао бруто плате радницима, као ни порезе и доприносе. Незадовољни љекари најављују и радикалније мјере, док се зворничка јавност пита, шта је позадина свега?

Незадовољни одлуком Владе, љекари истичу да још нису добили одговор ни на један од три захтјева која се односе на опозив одлуке Владе о смјени Дрљевића, хитан састанак с министром Драганом Богданићем и пријем код предсједника Српске, Милорада Додика. Једино што су добили јесте рјешење о разрјешењу Дрљевића. 

"Очигледно је и да људи који одлучује о свему овоме не знају сами шта да кажу због чега су смијенили доктора Дрљевића", рекао је представник Главног одбора Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске Горан Бјековић.

Дио љекара очекује долазак ресорног министра Богданића. Кажу, док се то не деси протести ће се наставити, врло могуће, прерасти и у штрајк. 

"Још увијек чекамо његов одговор, његову реакцију. Ако не буде, онда ћемо да најавимо новом директору штрајк. Већ смо формирали штрајкачки одбор". изјавио је хирург у Болници Зворник Зоран Комљеновић.

За министра Драгана Богданића нема дилеме, о овом питању огласио се прије четири дана. 

"Процјена јесте да један човјек колико год он био добар, колико год он добро радио, ако ће довести дугорочно до посљедица које могу бити штетне по неку здравствену установу, процјена нас је у Влади била да то зауставимо", истакао је Богданић.

Смијењени директор Милорад Дрљевић истакао је да није организатор протеста, док новоименовани вршилац дужности директора зворничке Болнице истиче да нема потребе за подјелама у овој установи. 

"Апсолутно поштујем одлуку министарства и Владе Републике Српске. Молим колеге да не праве више овде циркус, да се ово фино испоштује, да се вратимо послу и да радимо. Ја никога нећу прогонити, колико будем могао побољшаћу", нагласио је в.д. директора Болнице Зворник Јован Окука.

 У наредних неколико дана требало би да услиједи примопредаја дужности. Зворничани се надају да подјеле и оптужбе међу љекарима неће утицати на услугу у болници.