latinica  ћирилица
17/10/2017 |  17:04 ⇒ 17:07 | Аутор: РТРС

МУП Србије: Поднесене пријаве због злоупотребе службеног положаја

Против пет одговорних лица предузећа "Пословни простор Врачар" у Београду поднесене су кривичне пријаве због сумње да су злоупотребом положаја оштетили то предузеће за око 214 милиона динара, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.
Министарство унутрашњих послова Србије - Фото: ТАНЈУГ
Министарство унутрашњих послова СрбијеФото: ТАНЈУГ

Сумња се да ове особе од почетка 2005. године до краја новембра 2016. године, супротно Статуту "Пословног простора Врачар", нису предузимале радње за покретање судских поступака преко Општинског јавног правобранилаштва за доспјела ненаплаћена потраживања закупаца пословних простора којима управља то предузеће.

Због тога је наступила немогућност утужења потраживања старијих од три године, додаје се у саопштењу.

На овај начин прибављена је имовинску корист за 22 закупца пословних простора у износу од 196.295.709 динара, за колико су оштетили "Пословни простор Врачар".

Сумња се да су, искориштавањем службеног положаја и прекорачењем граница службених овлашћења, од априла 2006. до јула 2016. године, закључили уговоре о закупу са пет закупаца, након чега су супротно одлукама Скупштине општине Врачар, оснивача предузећа "Пословни простор Врачар", фактурисали умањене цијене закупа по основу зоне тарифирања и површине пословних простора.

На овај начин су, како се сумња, прибавили имовинску корист закупцима и оштетили предузеће за 17.530.061 динара.

Извор: Срна