latinica  ћирилица
17/10/2017 |  17:04 ⇒ 23:13 | Аутор: РТРС

Дванаестогодишњи Михаило из Теслића нова тениска нада Српске! (ВИДЕО)

Са само 10 година, Михаило Павловић из Теслића заузимао је прво мјесто на ранг листи Тениског савеза Републике Српске. Примјер је да и Република Српска има талентованих младих тенисера, а да је то тако, препознао је и бивши српски селектор Богдан Обрадовић, који младог Теслићанина тренира бесплатно.
Михаило Павловић, тенисер - Фото: РТРС
Михаило Павловић, тенисерФото: РТРС

Тек му је 12 година, али упорно ради да оствари свој сан. Тенис му је највећа љубав и од кад се прихватио рекета ниједан тренинг није пропустио.

"Био сам на турниру овдје и гледао и свидјело ми се и тако ја кажем да ћу играти тенис и кренуо са шест година да играм", каже талентовани Михаило Павловић.

Прве тениске кораке започео је у ТК у Добоју. Запао је за око тениским стручњацима, а по препоруци бившег репрезентативца Србије Бањалучанина Бојана Вујића стигао је у Београд на академију бившег селектора српске репрезентације Богдана Обрадовића, који га бесплатно тренира. Одлази тамо повремено, јер даљина и финансије,нажалост, не дозвољавају чешће.

"Желимо да замолимо ауторитете у Републици Српској, на првом мјесту министарство спорта и генерално оне људе који могу да помогну Михаилу, јер он носи у себи изузетан таленат, изузетно је вриједан. Да једног дана и Република Српска буде поносна на једног малог Михаила из једног малог Теслића", истакао је бивши српски селектор Богдан Обрадовић.

Није лако организовати живот уз Михајла, кажу родитељи. Сваки дан треба стићи од Теслића до Добоја, па до Београда и назад. Отац РВИ помаже колико може, а мајка главни покретач свега. Све су подредили Михаилу, тренинзима, турнирима. Како издрже, знају само они.

"Па боримо се како знамо. Као и данас сви, нема другог начина. Једини начин је да се бориш до краја, а резултат ће бити онакав какав буде", каже отац Горан Павловић.

"Ја увек кажем кад су такви људи узели га да раде с њим и поготово бесплатно и кад се труде и они да му помогну, ја као родитељ немам избора другог него једноставно морам да пронађем снагу да и ја га подржим у свему томе", истакла је мајка Весна Павловић.

Жеља младог тенисера је да се преселе у Београд, а родитељи чине све како би одабрали најбољу варијанту за породицу. До тада Михаило вриједно тренира и припрема се за зимску лигу, како би међу своје , већ сада бројне трофеје, додао још који.