latinica  ћирилица
17/10/2017 |  18:48 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Набавка дрвних сортимената подигла прашину у Приједору! (ВИДЕО)

Набавка дрвних сортимената подигла је прашину у Приједору, након што се јавности писмом обратио Божо Марић, власник дрвопрерађивачког предузећа, наводећи да још нема уговор за трећи и четврти квартал.
Приједор - дрвни сортименти - Фото: РТРС
Приједор - дрвни сортиментиФото: РТРС

Марић оптужује да лоптицу одговорности, са једних на друге, пребацују Шумско газдинство Приједор и управа Шума Српске. Они одговарају – према Предузећу "Марић" до сада је испоштовано оно што је расподјелом и предвиђено.

35 запослeних у дрвопрерађивачком предузећу Марић, кредити и обавезе према радницима, а трупаца за рад има још само данас. Заједнички језик каже, Божо Марић није успио да постигне с руководством Шума Српске.

"Само трупац, ја ништа друго не тражим. Да одржим привреду, да то извезем да донесем свјеже паре и то ми никако није јасно", рекао је власник фирме д.о.о Марић, Божо Марић.

Иако је још јуче било приче о неизмиреним дуговањима Марића према испоручиоцу,са данашњим даном тога нема, кажу у Шумама Српске. Колико је дрвних сортимената предвиђено - толико је предузеће Марић и добило,категоричан је први човјек српских шума. Шумско газдинство Приједор послало је приједлог склапања уговора за додатне количине, како би фирми Марић била омогућена испорука траженог дрвног сортимента. 

"Тако да је д.о.о Марић омогућено да данас може да склопи уговор за додатне количине за 100 кубика храста и 200 кубика букве", рекао је дирекор ЈП Шуме Српске Ристо Марић.

Шумско газдинство Приједор нема проблема са фирмом Марић,категоричан је руководилац Саша Бурсаћ, тврдећи да је оно што је предвиђено и испоручено.Међутим,ово газдинство суочава се са још једним проблемом.Приједорска полиција поднијела је извјештај надлежном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу против седам лица, од којих је шест запослено у овој пословној јединици. Они се терете да су током 2016. и у првој половини 2017. године омогућили физичком лицу илегалну сјечу и извоз дрвета из шумског газдинства Приједор.

"Утврђено да је штета овим кривичним дјелом за шумску управу Приједор почињена у износу од 87.508 конвертибилне марке", нагласио је начелник за привредни криминал ПУ Приједор Мирко Коврлија.

"Ми смо добили записник .Тужилац још није покренуо кривичне пријаве. Мислим да су ту многи људи недужни опптужени су само зато што су били неки чланови комисија", изјавио је директор Шумског газдинства Приједор Саша Бурсаћ.

Док је овај случај у рукама надлежних институција Божо Марић, са почетка наше приче поручује да га не интересујe политика и малверзације, већ само дрвни сортименти.