latinica  ћирилица
18/10/2017 |  08:14 ⇒ 13:37 | Аутор: РТРС

Колинда Грабар-Китаровић данас с Владимиром Путином

Ово је прва службена посјета хрватског шефа државе Русији од 2009. године.
Колинда Грабар Китаровић - Фото: РТРС
Колинда Грабар КитаровићФото: РТРС

Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић данас почиње тродневну службену посјету Русији на позив руског колеге Владимира Путина.

Службену посјету Русији Грабар-Китаровић почеће састанком с руским предсједником у Сочију, саопштено је с Пантовчака и из Кремља.

Након састанка биће потписани протоколи о сарадњи министарстава унутрашњих послова, државних тужилаштава те хрватског и руског министарства културе за идуће двије године, нацрт плана консултација два министарства спољних послова и нацрт меморандума о разумијевању у подручју привредне сарадње на тржиштима трећих држава.

Ово је прва службена посјета једног хрватског предсједника Русији од 2009. године, а кључни је циљ "нови замах у односима, који су годинама запуштени", рекао је извор с Пантовчака, преноси Хина.

Путин је посјету хрватске предсједнице Русији најавио прије десет дана у Москви приликом примања акредитива нових амбасадора, међу којима и хрватског Тончија Станишића. Претходно је Хрватска двије године била без амбасадора у Москви.