latinica  ћирилица
18/10/2017 |  08:28 ⇒ 08:28 | Аутор: РТРС

Густа магла у котлинама и преко превоја

У Републици Српској на дионицама које пролазе уз ријеке, кроз котлине и преко превоја, могућа је мјестимично густа магла, а у усјецима и поред камених косина ситнији одрони камења и земље на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла на путевима - Фото: илустрација
Магла на путевимаФото: илустрација

У тунелу "Каловита брда", на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале, саобраћај је, због санације, потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

Саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо, због санације клизишта.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак, у мјесту Клакари Горњи, биће извршена обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова, и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати на начин: 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја, од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ јутарња магла смањује видљивост на дионицама које пролазе кроз котлине и уз ријечне токове, а посебан опрез неопходан је на ауто-путу Тарчин-Зеница, као и путевима у долинама ријека Босне, Саве и Лашве.

На граничним прелазима нису евидентирана дужа задржавања.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на граничном прелазу Стара Градишка- Градишка, тако да се током дана могу очекивати дужа задржавања.

Извор: СРНА