latinica  ћирилица
18/10/2017 |  15:45 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Путин: Позитивна динамика веза Русије и Хрватске

Трговинске и економске везе између Русије и Хрватске показују позитивну динамику, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин - Фото: Getty Images
Владимир ПутинФото: Getty Images

Он је на састанку са хрватским предсједником Колиндом Грабар-Китаровић у Сочију рекао да су двије стране свједоци значајног напретка трговине између двије земље и да постоје обећавајућа поља сарадње.

Према подацима из Кремља, трговински промет између Москве и Загреба је, након пада током 2016. године, порастао за 69,9 одсто у првих седам мјесеци ове године, на укупно 667,5 милиона америчких долара, преноси ТАСС.

Хрватски предсједник планира да се током посјете Русији састане и са руским премијером Дмитријем Медведевим и са предсједником горњег дома руског парламента Валентином Матвијенко.

Грабар-Китаровић ће током посјете Русији присуствовати и Руско-хрватском економском форуму у Москви, на којем ће, поред хрватске делегације, учествовати и представници више од стотину компанија из сектора пољопривреде, бродоградње, енергетике, саобраћаја, туризма, фармације, грађевине и других сектора.

Извор: Срна