latinica  ћирилица
19/10/2017 |  07:46 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

За водоснабдијевање платоа Мањаче 250.000 КМ (ФОТО)

У Рибнику је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са начелником ове општине Раденком Бањцем. Главна тема била је завршетак пројекта водоснабдијевања платоа Мањаче, за шта је Влада обезбиједила донацију од 250.000 КМ.
Додик у Рибнику - Фото: РТРС
Додик у РибникуФото: РТРС

Додик је рекао да је Рибник уређена општина, са стабилним буџетом, чији је приоритет запошљавање. Он је подсјетио да се за општину Рибник, на годишњем нивоу, издваја 600.000 КМ пољопривредних подстицаја.

Додик је истакао да ће водоснабдијевање платоа Мањаче, као интегралног пројекта Владе Српске, Града Бањалука и општине Рибник, бити ријешено сљедеће године.

- Донацијом Владе у износу од 250.000 КМ приближићемо се половини средстава за трајно рјешавање проблема водоснабдијевања платоа Мањаче - рекао је предсједник Српске.

Предсједник Српске у Рибнику (Фото: РТРС)

Бањац је рекао да ће општина градити ватрогасни дом, те да ће Кабинет предсједника Српске донирати ватрогасно возило.

- Биће изграђен и трг, те спомен соба за коју је Влада Српске издвојила 50.000 КМ. Такође, општина ће купити дионице фабрике Рибничанка, која је у стечају, чиме ће и овај проблем бити ријешен - навео је начелник.

Састанку су присуствали и министар финансија Зоран Тегелтија, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић те министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић.

Како је раније најављено, Додик, који је и предсједник Савеза независних социјалдемократа, присуствоваће састанку Општинског одбора ове партије.