latinica  ћирилица
19/10/2017 |  08:10 ⇒ 08:45 | Аутор: РТРС

Акцизе нису тема данашње сједнице Савјета министара

Савјет министара требало би данас да разматра иницијативу за вођење преговора ради закључивања уговора о гаранцији између БиХ и Европске банке за развој, који се односи на Уговор о зајму за пројекат Коридор "Пет це" у Републици Српској - први дио.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На дневном реду сједнице је и извјештај о слободи говора и стању медијских слобода у БиХ. На сједници ће бити ријечи и о информацији о активностима у оквиру ЦЕФТА Пододбора за пољопривреду, укључујући санитарна и фитосанитарна питања у 2016. години.

Савјет министара размотриће нацрт одлуке о ратификацији амандмана на Споразум о гранту између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са Регионалним стамбеним програмом и са трећим потпројектом у оквиру Програма стамбеног збрињавања у БиХ. Пред министрима ће се наћи и нацрт одлуке о ратификацији Споразума Савјета министара и Владе Црне Горе о колокацији дипломатско-конзуларних представништава. На дневном реду сједнице је и нацрт споразума о привредно-техничкој сарадњи за бесповратну помоћ између Савјета министара и Владе Кине.

Савјет министара неће разматрати измјене и допуне сета закона који се односе на увођење намјенских акциза за изградњу ауто-путева, због чега се поново одгађа испуњавање услова из Писма намјере за наставак аранжмана са Међунродним монетарним фондом.

Према предложеном дневном реду неће бити ријечи ни о измјенама и допунама Закона о осигурању депозита БиХ о којем је на прошлој сједници одгођено изјашњавање због техничких допуна.

Извор: СРНА