latinica  ћирилица
19/10/2017 |  10:52 | Аутор: РТРС

И.Сарајево: Изградња нове болнице тече планираном динамиком

Изградња нове Болнице Источно Сарајево тече планираном динамиком и требало би да буде завршена у року, односно до јануара 2019. године, рекао је Срни портпарол Болнице Далибор Бошковић.
Пројекат нове болница - Фото: РТРС
Пројекат нове болницаФото: РТРС

Бошковић је навео да је у првом дијелу нове болнице завршен први спрат и почела изградња другог, док је други дио објекта завршен и ради се на постављању плоче.

Он је рекао да ће, када се објекат затвори, унутрашњи радови ићи брже.

- На градилишту је сваки дан велики број радника, који раде и прековремено - истакао је Бошковић и додао да за сада немају никаквих примједби и да ће особље и пацијенти ускоро добити репрезентативну болницу.

Камен темељац за нову болницу 7. јула су положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и директор Болнице Горан Тодоровић. Додик је том приликом предложио да се нова болница зове "Србија".

Изградња и опремање нове болнице у Источном Сарајеву требало би да кошта 46,58 милиона КМ без ПДВ-а. Зграда ће бити површине 10.500 метара квадратних, а чиниће је два спојена објекта - стационарни и технички, који ће бити повезани са недавно изграђеним поликлиничким објектом.

Богданић је током недавне посјете градилишту рекао да се нада да ће болница бити завршена и прије рока и најавио да ће крајем новембра или почетком децембра у Болници Источно Сарајево бити опремљен и отворен поликлинички дио, да би од децембра сви пацијенти који долазе на амбулантне прегледе и дијагностичке процедуре то могли завршити у поликлиничком дијелу.

Нова Болница Источно Сарајево ће пружати савремене медицинске услуге за 120.000 становника Сарајевско–романијске регије.

Извор: СРНА