latinica  ћирилица
19/10/2017 |  11:04 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

РТРС шири мрежу предајника (ВИДЕО)

Радио телевизија Републике Српске покренула је свеобухватну акцију покривања територије Републике Српске радијским сигналом. Након Рудог, нови ФМ предајник постављен је и на локалитету Вратоломац изнад Зворника.
Зворник, нови предајник РТРС-а - Фото: РТРС
Зворник, нови предајник РТРС-аФото: РТРС

До сада су сигнал Радија Републике Српске на својим радио пријемницима имали само ријетки у Зворнику, и то само они који живе у ужем градском језгру.

Зворничане је обрадовала вијест да је постављен нов и модеран предајник и да ће од сада без проблема моћи да слушају Радио Републике Српске.

Нови ФМ предајник омогућиће далеко већу покривеност и квалитетан сигнал, што је и својеврстан поклон Зворничанима у години када Радио Републике Српске обиљежава велики јубилеј - 50 година постојања.

- Слушаоци радија Зворника ће први пут добити квалитетан и чујан радио сигнал Радио- телевизије Републике Српске, рекао је Марко Радић, руководилац службе пренос и емитовање програма.

До краја године нови ФМ предајници биће постављени и у Берковићима и Дринићу, па ће и становници ових крајева добити квалитетнији сигнал и бољи пријем Радија Републике Српске.