latinica  ћирилица
19/10/2017 |  12:10 | Аутор: РТРС

Меси постигао 100 голова у европским клупским такмичењима

Фудбалер Барселоне Лионел Меси постигао је 100 голова у европским клупским такмичењима, пошто је био стријелац у побједи шпанског клуба против Олимпијакоса (3:1), у трећем колу Лиге шампиона. Осим Месија, то је за руком пошло још само фудбалеру Реал Мадрида Кристијану Роналду.
Лионел Меси (Фото: espnfc.com) -
Лионел Меси (Фото: espnfc.com)

Барселона је синоћ на свом терену побиједила Олимпијакос са 3:1, у утакмици трећег кола Групе Д у Лиги шампиона, а Меси је постигао гол из слободног ударца у 61. минуту.

Голман Силвио Прото је имао лопту на руци, али није успио да одбрани шут Аргентинца. Меси је тако постигао 97 голова у Лиги шампиона, док је три постигао у Суперкупу Европе.

Месију је то успјело у 122 европске клупске утакмице, односно у 21 утакмици мање него што је било потребно Роналду да у априлу постигне 100. гол у европским такмичењима. Роналдо је у 151 европској утакмици постигао 113 голова.

Трећи најбобљи стријелац европских клупских такмичења је легендарни капитен Реала Раул са 76 голова.

- Бројке појачавају оно што ми видимо из дана у дан. Меси наставља да остварује циљеве који су се чинили немогућим - рекао је тренер Барселоне Ернесто Валверде.

Послије три кола Барселона има све три побједе у Групи Д, а синоћ је наставила низ од 23 утакмице без пораза на Камп Ноу у Лиги шампиона. Олимпијакос је посљедњи на табели без бодова, Јувентус има шест, а Спортинг из Лисабона три бода.

Извор: РТС