latinica  ћирилица
19/10/2017 |  12:22 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Штрајкачи Бање Дворови: Град крив за проблеме (ВИДЕО)

Штрајкачи Бање Дворови и градоначелник Бијељине Мићо Мићић требало би да одрже нови састанак у понедјељак, 23. октобра, након што ни данас није постигнуто рјешење проблема у овој бањи, нити је донесена одлука о стечају.
Бања Дворови - штрајк - Фото: РТРС
Бања Дворови - штрајкФото: РТРС

Предсједник Синдиката Бање Зоран Остојић рекао је да је са Мићићем неформално договорен састанак наредне седмице на којем ће се покушати постићи договор о постављању вршиоца дужности директора Бање, након смјене руководства током штрајка 52 радника који траје више од 40 дана.

Он понавља да радници немају правни основ за то, али каже да су спремни да размотре и такав ултиматум како би се пронашло рјешење за деблокаду рачуна, наставак рада и очување Бање Дворови. Истиче да радници неће одустати од тужбе да им буде враћена отета имовина, као и да ће поднијети и кривичну пријаву да би се утврдила одговорност за пропусте, незаконите радње и штетне уговоре у Бањи.

Остојић истиче да градска власт сноси дио одговорност за проблеме због постављања неспособног и нестручног кадра у Бањи Дворови.

Он је позвао мјештане Дворова и суграђане у Бијељини да подрже њихову борбу за права радника и очување Бање Дворови, упозоравајући да због лошег управљања градским предузећима свако може бити сљедећи који ће остати без посла и бити избачен на улицу.

Штрајк и протести 52 радника се настављају.

Извор: СРНА