latinica  ћирилица
19/10/2017 |  16:53 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Републички правобранилац: Заштити имовину Српске (ВИДЕО)

У посјети Источном Сарајеву данас је био новоизабрани главни републички правобранилац Милимир Говедарица.
Републички правобранилац Милимир Говедарица - Фото: РТРС
Републички правобранилац Милимир ГоведарицаФото: РТРС

Циљ састанка био је упознавање главног републичког правобраниоца са ситуацијом на подручју Источног Сарајева. Ако има проблема и нејасноћа, како је речено, потребно их је заједнички рјешавати. Током састанка са руководством града и начелницима градских општина истакнуто је да је заједнички интерес заштита имовине Републике Српске, као интереса њених грађана.

Посјета новог републичког правобраниоца прилика је да се конкретно разговара о одређеним питањима која се тичу општина Источног Сарајева, истичу у градској управи која не крије задовољство досадашњом сарадњом са правобранилаштвом Републике Српске.

Мирослав Лучић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево, каже да је тај град задовољни са сарадњом у протеклом периоду, зато што је већина спорова у којима је правобранилаштво заступало град ријешена у корист града.

Док се у градској управи надају доброј сарадњи и убудуће, главни републички правобранилац који је преузео дужност прије неколико дана, подсјећа на заједнички интерес.

- Морамо имати у виду наш заједнички интерес, а то је заштита имовине Републике Српске, као интерес грађана Српске. То је наш интерес и наша обавеза. Надам се да ћемо на овом састанку наћи начин да заједнички сагледамо и ријешимо актуелне проблеме, а све то за добробит интереса Републике Српске, имовине и грађана - навео је Говедарица.

За представнике Сокоца, како истичу, најбитније је да се ријеше одређене нејасноће у вези с укњижавањем пољопривредног земљишта на Равној Романији и још неким локацијама.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица каже да је Равна Романија посебно важна због стратешких планова општине Соколац, града Источно Сарајево и републичких планова, јер је ту планирана изградња етно села и већ су уложена  средстава у земљане радове.

Соколац нема прроблема са продајом земљишта и некретнина, истиче Бјелица. Међутим, та питања већ одавно потресају поједине друге градске општине. Детаље о томе и евнтуалном предузимању неких конкретних потеза новинари данас нису сазнали.