latinica  ћирилица
19/10/2017 |  17:43 | Аутор: РТРС

Седам радника оштетило Лутрију Црне Горе за пола милиона евра

Основни судови у Рожајама и Цетињу потврдили су оптужнице надлежних тужилаштава против седморо бивших радника Лутрије Црне Горе који су оштетили ту компанију за више од пола милиона евра.
 - Фото: blic.rs
Фото: blic.rs

"Основни судови у Рожајама и Цетињу потврдили су оптужнице против Илије Ђукановића из Подгорице, Владимира Белоице из Рожаја, Ненада Татара, Младена Данића и Данијеле Поповић са Цетиња, Сање Лековић и Драгане Дракуловић из Будве, због продуженог кривичног дјела рачунарска превара", саопштила је Лутрија Црне Горе.

У оптужници је наведено да су окривљена лица, док су била у радном односу у акционарском друштву Лутрија Црне Горе, као одговорна лица, злоупотребом положаја и повјерења послодавца прибавили себи противправну имовинску корист у износу од најмање 512.581 евра и оштетили акционарско друштво Лутрија Црне Горе из Подгорице за наведени износ.

У саопштењу се наводи да су окривљени заједничким дјеловањем у пословним јединицама Лутрије Црне Горе – просторима за приређивање игара на срећу у Рожајама, Будви и Цетињу вршили недозвољене и незаконите радње на реквизитима за игре на срећу – електронским рулетима.

Окривљени су онеспособљавали сигурносни видео надзор, након чега су механичким путем отклањали сигурносне уређаје са електронских рулета, који служе за спречавање нерегуларног и недозвољеног учествовања у игри на срећу и закључивања уговора о опклади, па су себи пројектовали добитке, које су подизали са благајне.

Из Лутрије наводе да су ти добици били представљани као да су остварени регуларном игром учесника у играма на срећу.

"Осим ових недозвољених радњи окривљени су заједничким дјеловањем уништили софтвер и базу података реквизита за игре на срећу из простора Лутрије Црне Горе у Будви", додаје се у саопштењу.

Извор: Срна