latinica  ћирилица
19/10/2017 |  22:14 ⇒ 22:14 | Аутор: РТРС

Медведев позвао на обнову механизама билатералне сарадње са Хрватском

Руски премијер Дмитриј Медведев изјавио је током састанка са хрватским предсједником Колиндом Грабар Китаровић да је неопходно обновити све механизме билатералне сарадње, те истакао важност редовног и прагматичног дијалога.
Дмитриј Медведев  (Фото:Sputnik/ Дмитрий Астахов) -
Дмитриј Медведев (Фото:Sputnik/ Дмитрий Астахов)

Он је оцијенио да посјета хрватског предсједника Русији даје могућност подстицања развоја односа двије земље, преноси Тас.

Китаровићева се данас у Москви састала и са предсједником горњег дома руског парламента Валентином Матвијенко, која је истакла да посјета хрватског предсједника Русији показује да је Хрватска заинтересована за развој односа у свим областима, додајући да је и Русија заинтересована за сарадњу у економској, хуманитарној и културној области.

Матвијенко је истакла важност економског руско-хрватског форума, који је одржан у Русији током посјете Китаровићеве, те указала да је за раст обима трговине и развоја економских односа неопходно чешће организовати састанке привредника двије земље.

Она се сагласила да двије земље имају различите ставове о неким проблемима. "Али у оквиру дијалога ми смо дужни да слушамо и чујемо једни друге, да се трудима да тражимо међусобно прихватљива рјешења", додала је Матвијенко.

Китаровићева је на састанку са Матвијенко истакла да Загреб сматра важним развој дијалога са Москвом о питањима безбједности и борбе против заједничких пријетњи.

Извор: Срна