latinica  ћирилица
20/10/2017 |  08:49 ⇒ 08:58 | Аутор: РТРС

Вучић : Наше небо и земља су сигурнији

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да, оно што ће грађани моћи да виде на данашњој манифестацији "Слобода 2017", показује другачију слику српске армије. Поносан сам и срећан, рекао је предсједник.
Вучић у Батајници (Фото: Србија Данас) -
Вучић у Батајници (Фото: Србија Данас)

Александар Вучић је у разговору за РТС на аеродрому "Батајница", гдје ће данас бити одржана манифестација "Слобода 2017", рекао да је  у ваздуху другачија слика у ваздуху, како Војске Србије тако и моћи Србије.


 "Нисам сигуран да су ми генерали Живак и Диковић вјеровали кад смо рекли шта су нам планови за војску, били су скептични, нагледали су се премијера и предсједника који су свашта обећавали. ја сам им рекао да је у политици као и у шаху – да бисте матирали противника потребно је и до 50 потеза, тако је и овде потребно одређено вријеме да урадите нешто", истакао је предсједник.

Напоменуо је да је српска војска данас драматично снажнија него што је била прије три или четири године. 

Наредне године за војску стиже још шест хеликоптера и три за Министарство унутрашњих послова, навео је Вучић.

Рекао је да је поносан што је био "мали шраф" у јачању српске војске и додао да је бескрајно поносан на српске војнике, људе у Влади. 

Вучић је рекао да ће грађани на вјежби моћи да виде другачију слику српске армије.

"То говори о порасту нашег стандарда али и бризи да сачувамо војну неутралност, али и слободу нашег друштва. Данас више нисмо тако слаби, али још више ћемо да јачамо", навео је предсједник Србије.

Вучић је позвао Београђане и Сремце, али и људе из околних градова, да дођу  на аеродром "Батајница" да виде оно што, каже, много година нисмо видјели.

Додао је да ће грађани моћи да виде летјелице "ласта" и "орао", самоходну хаубицу "нора", школско-борбене авионе Г-4 који су, каже, важни јер на њему српски поручници и потпоручници иду на обуку за "мигове 29". 

Предсједник је рекао да су нови "мигови 29" најљепши авиони на аеродрому "Батајница".

"Ако се сјећате да су, када сам био у Подмосковљу да видим 'мигове' рекли да су то 'српски мигови', а ја тада тако нисам осјећао као наше, а сада видим да су заиста наши. Послије 25 година имаћемо обуку за 'мигове 29', наше небо је сигурније, наша земља је сигурнија", рекао је Вучић.

Додао је да ће Србија ускоро имати и ракете ваздух-земља. "Јачаћемо нашу армију", додао је предсједник Србије. 

Према његовим ријечима, повећање плата је важно за Војску Србије.

Вучић је рекао да ни упола није задовољан оним што очекује да види од Војске Србије.

"Моја брига за војску, оруђе, оружје биће једнако велика и све већа из дана у дан", рекао је предсједник Србије.

Извор: РТС