latinica  ћирилица
20/10/2017 |  13:30 | Аутор: РТРС

Амерички сенатор предлаже савез са Русијом, Индијом и Јапаном

Ширење идеје радикалног ислама у Европи може промијенити државу до непрепознатљивости, због чега САД треба да тражи нове савезнике у борби против тероризма, сматра амерички конгресмен Дејна Рохрабахер.
Сели Џоунс (фото: Twitter/dailymail.co.uk) -
Сели Џоунс (фото: Twitter/dailymail.co.uk)

"САД треба да почну сарадњу у борби против тероризма са другим државама", сматра Рохрабахер, нагласивши да у ту коалицију, осим САД, треба да уђу Русија, Индија и Јапан.

Он је оцијенио да ће сарадња управо ових држава, гдје ниједна неће доминирати, омогућити да свијет буде безбједнији.

"У Америци и у свијету биће много мирније ако четири државе буду заједно подржавале безбједност", нагласио је републиканац, додавши да Русија треба да постане партнер САД по питању борбе против тероризма, јер се тај проблем тиче цијелог свијета, преноси "Спутњик".

Републиканац Рохрабахера је упозорио да су сљедбеници радикалних идеја већ попунили многе европске земље, што пријети безбједности цијелог свијета.

"Данас су главна пријетња радикални исламисти који убијају људе у цијелом свијету и у сопственим државама с циљем да се уплаше други људи и потчине њиховој вољи. Од њихових руку гину и наши суграђани", навео је конгресмен у свом говору.

Рохрабахер је посебно критиковао европске земље и оцијенио да се треба радити на стварању нове алијансе.

"Ислам тако успјешно користи глупост наших западних савезника да ће у 21. вијеку Европа постати потпуно другачија", истакао је он.

Према његоовм мишљењу, у Европи ће бити исламске државе, и оне ће се или борити против радикалног исламског тероризма или ће му се придружити.

Извор: Срна