latinica  ћирилица
22/10/2017 |  08:34 | Аутор: РТРС

Несметано одвијање саобраћаја, без задржавања на граници

Саобраћај се јутрос на већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано, а нема задржавања ни на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Краће обуставе саобраћаја могу се очекивати на дионицама на којима је због радова измијењен режим вожње, који је регулисан привременом сигнализацијом.

На дионици магистралном пута Вијака један-Дервента, у мјесту Доњи Смртићи, почело је пресвлачење коловоза због чега се саобраћај одвија успорено.

На дионици магистралног пута Бијељина-Главичице кроз улице 27. марта и Српске војске у Бијељини на снази је обустава саобраћаја, па се теретна возила преусмјеравају на обилазницу, а путничка возила на градске улице.

Обустављен је саобраћај и на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале у тунелу Каловита брда због његове санације, а возила се преусмјеравају на обилазницу у непосредној близини.

У току је реконструкција водоводне мреже на дијелу магистралног пута Невесење један-Невесиње два у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У дистрикту Брчко у току су радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске/Брчко дистрикт/ - Доња Буковица због чега долази до измјена у режиму саобраћаја.

У првој фази, која ће трајати до 31. октобра нема значајних измјена у одвијању саобраћаја, јер радови неће бити изводиђени на магистралном путу, па ће само доћи до успоравања саобраћаја.

У првој фази од 1. новембра до 30. априла саобраћај ће бити преусмјерен на обилазни пут са десне стране /из првца Брчког/.

Због санације клизишта на регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионицама регионалних путева Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

У ФБиХ радови су актуелни на магистралним путевима у Доњим Хаџићима, Дривуши и код моста Коњицу, на мосту Комар на дионици Доњи Вакуф-Турбе, те на регионалним путним правцима Живинице-Међаш, Семизовац-Високо и Сребреник-Доња Ораховица.

На граничном прелазу Градишка-Стара Градишка између БиХ и Хрватске током дана могу се очекивати дужа задравања због радова на хрватској страни.

Извор: СРНА