latinica  ћирилица
22/10/2017 |  14:29 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

"Част отаџбине": Подршка закључцима са састанка Додика и невладиних организација

Удружење "Част отаџбине" затражило је од предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића да што прије сазове сједницу парламента и на дневни ред стави закључке донесене на састанку предсједника Српске Милорада Додика и невладиних организација из којих би проистекле обавезујуће одлуке за законодавне и друге власти Српске.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

Ово удружење поручило је опозицији у Републици Српској да српски народ постаје саборан у тражењу да крвнике стигне правда, како би српски мученици почивали у миру, те да су из тих разлога подржали закључке донесене на прошлонедељном састанку предсједника Милорада Додика и невладиних организација.

Удружење "Част отаџбине" у саопштењу захтијева да се поштује право и правда, да њихови саборци "не би завршавали у Бакировим казаматима и били суђени по шеријатским законима".

"Још једном подсјећамо судије и тужиоце који раде у том срамном Суду и Тужилаштву БиХ да их је предсједник Републике Српске позвао да их напусте уз гаранцију материјалног рјешења и запослења. Ако то не учините сматраћемо вас саучесницима у поновном убиству и понижењу наших мученика и бораца, а побринућемо се да са вашим именима буде упозната српска јавност", наведено је у саопштењу.

Удружење "Част отаџбине" поручило је амбасадорима САД и Велике Британије, као и високом представнику у БиХ Валентину Инцку, да Срби никада нису били савезници насилницима и колонијалистима и да никада неће ући у НАТО, без обзира на њихове пријетње и притиске.

"Позивамо их да поштују сувереност народа у одлучивању", истакнуто је у саопштењу.

У овом удружењу истичу да неће дозволити да "издајничке пиштаљке" уруше и зауставе институције Српске, које су бранили и одбранили у четворогодишњем крвавом грађанском рату, не дозволивши да их непријатељи пониште и обесправе.

Ако је Говедарица мислио на револуцију, то је опасан захтјев

Удружење "Част отаџбине" сматра да је изјава лидера СДС-а Вукоте Говедарице у којој је изговорио "револуција", уколико је ријеч о некој планираној "револуцији", нереалан и опасан захтјев од ментора без обзира које су паре уложили.

"Иритирајући наступ Говедарице у коме је изговорио `револуција`, а говорио о резолуцију које усваја парламент Републике Српске, поставља низ питања. Ако је у питању лапсус онда разумијемо, а ако је реч о некој планираној `Револуцији` онда је и од ментора нереалан и опасан захтев без обзира које су паре уложили", наводи се у саопштењу овог удружења.

"Част отаџбине" оцјењује да Говедарица није вођа за којим би Срби ишли, било гдје.

Ово удружење сматра да се "у његовој странци честити људи којих има и који мисле да следе све оно што је баштинила СДС странка у свом формирању, сада морају спремати да му не дозволе да упрља све оно што су ти честити људи урадили за Републику Српску".

"Зато је задатак свим патротским снагама у Републици Српској да им не дозволе да понижавају наш народ улазећи у савез и колаборацију са нашим непријатељем.
Са намјером да им не дозволе да амнестирају наше убице, да понижавају наше мртве, обезглављене, мучене и силоване. Сви заједно нећемо дозволити да издајничке пиштаљке уруше и зауставе наше институције које смо бранили и одбранили у четворогодишњем крвавом грађанском рату, не дозволивши да нас непријатељи пониште и обесправе", наводи се у саопштењу.

Удружење "Част отаџбине" наводи да су "пали многи борци, да би имали ово што Савез за промене са Говедарицом, Бореновићем и Чавићем пробају да сруше, уз подршку шаке превјерника и издајника који се продаше Бакиру и сатанистима новог светског поретка".

"Ви не видите да сте сами у строју, заслепио вас је страх који је прешао у панику јер нисте у могућности извршити обавезе за које сте скупо плаћени од ваших ментора. Имамо један добронамјеран савјет за вас. Пазите, у паници се праве грешке које носе несагледиве последице, прво по вас лично, а онда и шире", наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА