latinica  ћирилица
22/10/2017 |  15:27 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно са кишом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити облачно са кишом, уз дневну температуру ваздуха до 15 степени Целзијусових.

Ујутро и пријеподне биће облачно и кишовито, уз мјестимично обилније падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Поподне ће падавине на западу бити слабије, умјерене на истоку, а на југу повремено ће бити и пљускови. Због пада температуре у планинама се очекује сусњежица и снијег, а постојаће услови за формирање мањег сњежног покривача.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 10, на планинама око један степен Целзијусов. Дневна температура ваздуха биће од седам до 12, на југу до 15, а у вишим предјелима око два степена Целзијусова.

Дуваће вјетар умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера, а на западу и југозападу јак вјетар сјеверног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У уторак, 24. октобра, ујутро и пријеподне биће облачно са слабијом кишом, чећшом у централним и источним крајевима, а у планинама слаб снијег. Током дана на сјеверу и југу разведравање, а у централном појасу облачно, магловито са ниском облачношћу и даље повремено са слабом кишом и слабим снијегом у планинама.

Јутарња температура ваздуха биће од три до 10, на планинама око нула степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од осам до 13, у вишим предјелима од три, на југу до 16 степени Целзијусових.

У сриједу, 25. октобра, јутро ће бити промјењљиво, а у централним и источник крајевима претежно облачно уз понегдје слабу кишу, а у планинама слаб снијег и хладно. Током дана дјеломично кидање облачности, на сјеверу и југу, понегдје и разведравање. Облачније вријеме задржава се на истоку гдје још понегдје може бити слабих падавина.

Јутарња температура ваздуха биће од три до осам, на планинама око нула степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од осам до 13, у вишим предјелима од три, на сјеверу и југу до 16 степени Целзијусових.

У четвртак, 26. октобра, ујутро ће бити промјенљиво облачно и хладно, по котлинама тмурно и магловито. Током дана сунчани интервали уз промјенљиву облачност и мало топлије. Јутарња температура ваздуха биће од три до девет, на планинама око један степен Целзијусов. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 19, у вишим предјелима од 10, на сјеверу и југу до 22 степена Целзијусових.

Температура ваздуха дана у 14.00 часова: Чемерно 12 степени Целзијусових, Калиновик 14, Гацко, Невесиње, Мркоњић Град, Приједор, Хан Пијесак, Крупа на Уни, Нови Град и Бугојно 15, Соколац 16, Вишеград, Шипово и Ливно 17, Рудо, Билећа, Фоча, Бањалука, Сребреница и Сарајево 18, Зворник и Добој 19, Требиње, Мостар и Тузла 20, Рибник и Бијељина 21, а Неум 22 степена Целзијусова.