latinica  ћирилица
22/10/2017 |  18:38 ⇒ 21:23 | Аутор: РТРС

Модрича: Два дјечака властитим средствима изградили азил за животиње (ВИДЕО)

Причa o 13-гoдшињeм Нeмaњи и 15-годишњeм Бoгдaну из Moдричe, кojи сe изгрaдили влaстити приврeмeни смjeштaj зa нaпуштeнe псe и мaчкe, врaћa нaду у људe и хуманoст.
Модрича: Азил за напуштене животиње - Фото: РТРС
Модрича: Азил за напуштене животињеФото: РТРС

 Ученици Немања Недаковић и Богдан Божић уредили су простор за смјештај напуштених паса и мачака у порушеним зградама некадашњег модричког пољопривредног добра. Истичу да то није мини азил за псе, него привремени мини смјештај за животиње. Прије неколико мјесеци нашли су напуштену штенад и тада се родила идеја да направе приверемни смјештај за њих.

Њих двојица за сада властитим средствима хране и чисте своје љубимце у простору који су сами уредили. Прије самог смјештаја пронађених животиња они проводе комплетну процедуру чишћења коју им је препоручио ветеринар, а он им, кажу највише и помаже.

Њемања и Богдан наилазе на разне реакције Модричана. Људи као људи-једни им се подсмијавају, а други их хвале. Ипак, чини нам се да је више оних који ове младе подржавају, сврставајући их у ред најбољих хуманиста.

У привременом смјештају за животиње налази се петнаестак паса и десетак мачака. Они чекају добре људе да их удоме. До тада о њима ће се бринути овај сложни двојац који истиче да им је у овом тренутку најпотребнији смјештај како би животиње у што бољим условима дочекале зиму.