latinica  ћирилица
23/10/2017 |  11:19 | Аутор: РТРС

Дрецун: Потврђено јединство српског народа

Побједом Српске листе у свим општинама са српском већином на локалним изборима на Косову и Метохији још једном је потврђено јединство српског народа у јужној покрајини, изјавио је предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.
Милован Дрецун - Фото: РТС
Милован ДрецунФото: РТС


Он је истакао да је овакво потврђивање јединства важно јер предстоји одлучујући период у борби за рјешавање статуса Косова и Метохије.

"У наредном периоду бићемо суочени са одлучујућим тренуцима у борби за решавање статуса Космета и зато је важно да будемо јединствени. Кад сте јединствени, имате снагу", рекао је Дрецун за Радио-телевизију Србије.

Он је оцијенио да је убједљивом побједом Српске листе на локалним изборима, српски народ на Косову и Метохији показао жељу и вољу да се настави политика коју је креирао, реализовао и водио предсједник Србије Александар Вучић.

Дрецун је указао да се учешћем Срба у приштинском парламенту, али и на нивоу локалне власти, спречава доношење једностраних закона који су против интереса српског народа.

Српска листа, коју подржава званични Београд, освојила је апсолутну побједу у свих десет општина са српском већином на јучерашњим изборима на Косову и Метохији, према прелиминарни резултатима из Изборног штаба Српске листе.

Извор: Срна