latinica  ћирилица
24/10/2017 |  08:58 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Источно Ново Сарајево: Састанак радне групе за Балкан

Дводневни састанак Радне групе за западни Балкан , који организује Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске у сарадњи са Европским комитетом регија почиње данас у Источном Новом Сарајеву.
Источно Ново Сарајево - Фото: РТРС
Источно Ново СарајевоФото: РТРС

Европски комитет регија је савјетодавно тијело, које представља скупштину регионалних и локалних представника из земаља чланица ЕУ чији је циљ подстицање дијалога између локалних и регионалних власти ЕУ и њихових партнера из земаља западног Балкана.

Сутра, у згради Владе Републике Српске у општини Источно Ново Сарајево предвиђена су уводна обраћања министра управе и локалне самоуправе Српске Лејле Решић, предсједавајућег Радне групе за западни Балкан Франца Шаусбергера, шефа Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунара Вигемарка, предсједника Савеза општина и градова Републике Српске Љубише Ћосића, који је и начелник општине Источно Ново Сарајево и предсједника Савеза општина и градова ФБиХ Хамде Ејубовића, који је и начелник општине Хаџићи.

Биће одржане и панел дискусије о теми "Укључивање локалних и регионалних органа власти у пројекте прекограничне сарадње и средстава ИПА два" и "Економска сарадња између локалних власти у два ентитета БиХ".

Извор: СРНА