latinica  ћирилица
24/10/2017 |  09:16 ⇒ 11:19 | Аутор: РТРС

У складишту ИД пронађено оружје НАТО (ВИДЕО)

У највећем складишту оружја "Исламске државе", које је заплијенила сиријска војска у Мајадину на истоку Сирије, пронађени су посљедњи модели НАТО оружја из САД, Белгије и Велике Британије, изјавио је генерал-мајор сиријске војске Сухеил Салман ел Хасан.
Исламисти у рату - Фото: Screenshot/YouTube
Исламисти у ратуФото: Screenshot/YouTube

Он је новинарима рекао да ће бити потребно најмање шест дана како би се из складишта извукли сви "трофеји" које су исламисти оставили приликом бијега из овог подручја.

"У складишту се налази доста оружја, као и различита страна средства за комуникацију", рекао је Хасан.

Мајадин је служио као логистички центар, са добро организованим системом складишта и радионица.

Након ослобађања Мајадина, у складишту је остављено ручно и противтенковско оружје, артиљерија, гранате, ручно прављене мине, као и тенкови и оклопна возила, које су исламисти раније заплијенили од ирачке војске.

Припадници сиријске војске су новинарима показали и систем за сателитску комуникацију, радарску опрему, медицинске уређаје, радионице за производњу беспилотних летјелица, као и десетине већ произведених беспилотних летјелица, преноси "Спутњик".

У арсеналу оружја налази се и оружје из земаља чланица НАТО, као што је хаубица калибра 155 милиметара, произведена у Великој Британији.

Извор: Срна