latinica  ћирилица
24/10/2017 |  10:26 | Аутор: РТРС

Берлускони: Милан је већ у финансијским проблемима

Бивши власник Милана Силвио Берлускони забринут је за стање у клубу који је после вишемесечних турбуленција продао Кинезима у априлу ове године.

Компанија "Росонери Спорт Инцестмент Лукс" Хонгхонг Лија је откупила тима са Сан Сира за 830 милиона евра и уложила око 200 милиона у појачања протеклог лета уз подршку америчког хеџ фонда "Елиот менаџмент".

"Већ су у неким финансијским проблемима. Забринут сам због ћутања господина Лија. Ако тим настави да игра лоше постоји могућност да Фонд Елиот преузме клуб на пролеће, али прави проблем јер што ће бити у минусу од више од 100 милиона евра ако се не пласирају у Лигу шамиона. Ко год би купио клуб не би морао да плати колико реално вреди, али ће имати тешке године оздрављења испред себе. Није лепа будућност", рекао је Берлускони.

Берлускони је био власник Милана 31 годину и у том периоду "росонери" су постали један од најбољих клубова на свету, освојивши пет титула шампиона Европе.

Упркос великим улагањима новог власника, "росонери" не бележе очекиване резултате ове сезоне, тек су 11. у Серији А са 13 бодова из девет утакмица, 12 иза лидера Наполија.

Извор: Б92