latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:23 | Аутор: РТРС

Вишеград: Обиљежен Свјетски дан борбе против рака дојке

Удружење жена обољелих од рака дојке "Аска" подјелом брошура у ужем дијелу Вишеграда обиљежило је данас Свјетски дан борбе против рака дојке.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је пријем за предсједника овог удружења Светлану Новаковић, како би се додатно указало на значај обиљежавања Свјетског дана борбе против рака дојке.

"Потребно је много радити на подизању свијести грађана о карциному дојке, а Удружење `Аска` кроз едукативна предавања то ради на најбољи начин", рекао је Ђуревић.

Он је додао да на данашњи дан треба поручити свим женама да воде бригу о свом здрављу.

Новаковићева је рекла Срни да су данас подијељене едукативне брошуре о самопрегледу дојке, те позвала све жене да се прегледају саме или да то учине код породичног љекара.

"Наш циљ је да разговарамо са женама, да им појаснимо на који начин се врши самопреглед дојки, а обољелима да кажемо на који начин најлакше да преброде болест", навела је Новаковићева.

Новаковићева је захвалила начелнику за пријем и додала да сви запослени у општини данас носе машнице у знак подршке женама обољелим од рака дојке.

Удружење "Аска" финансира се из буџета општине Вишеград, а за њихов рад издваја се 2.000 КМ.

Извор: Срна