latinica  ћирилица
26/10/2017 |  16:23 ⇒ 18:41 | Аутор: РТРС

Боксит Милићи представио Специјалистички медицински центар (ВИДЕО)

Савремени новоотворени Специјалистички медицински центар, у оквиру Компаније Боксит Милићи, представљен је на Сајму здравља у Бијељини.
Боксит Милићи, болница - Фото: РТРС
Боксит Милићи, болницаФото: РТРС

Та медицинска установа организована је да обезбиједи врхунску заштиту, како запослених у Компанији Боксит и чланова њихових породица, тако и свих грађана којима буду потребне здравствене услуге.

У оквиру Специјалистичког медицинског центра Компаније Боксит Милићи услуге пружају специјалистичке амбуланте, породилиште, специјална болница из хируршких области и други медицински сектори.

У 1.200 квадрата савременог комфорног простора ради 32 љекара , 17 медицинских сестара и шесторо немедицинских радника.

- Раде врло успјешно. Прошло је више десетака хиљада пацијената, услуге се пружају углавном бесплатно за запослене, чланове породица, пензионере борце до треће категорије, каже Рајко Дукић, предсјендик Компаније Боксит АД Милићи.

- Компанија Боксит је у циљу унапређења и потицаја наталитета у нашој регији обезбједила по 1.000 марака за свако новорођенче које се роди у нашем породилишту, наводи Сања Калајџић, руководилац породилишта у Специјалистичком медицинском центру Боксит Милићи.

По својим капацитетима, са савременом опремом и врхунским медицинским кадром, Центар увелико превазилази регионални ниво са амбицијом да буде лидер у пружању здравствених услуга.

Специјалистички медицински центар Компаније Боксит Милићи ангажовао је врхунске стручњаке из еминентних медицинских установа Републике Србије, врхунске хирурге, кардиоваскуларне стручњаке, гинекологе, фармацеуте.

- Имао сам срећу да раније упознам стручањаке као што је професор Радевић и схватио сам да, ако хоћемо да направимо врхунско здравство, морамо имати и врхунске кадрове, додаје Дукић.

Небојша Станковић, хирург, истиче задовољство да се у тако једном малом мјесту, које је веома удаљено од најближих медицинских центара, развија болница и здравство једног високог ниова.

Компанија Боксит је Специјалистички медицински центар представила на првом Сајму здравља, чији је и генерални спонзор.