latinica  ћирилица
27/10/2017 |  14:22 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

Генералу Младићу пријети нови мождани удар

Лоше здравствено стање генерала Ратка Младића до те мјере је озбиљно да му, ако се не обезбиједи лијечење у болничким условима, пријети нови мождани удар са потенцијално фаталним исходом, рекао је данас Срни генералов син Дарко Младић.
Ратко Младић - Фото: Screenshot
Ратко МладићФото: Screenshot

Он је рекао да је Хашки трибунал, након што није услишио правовремено предати захтјев одбране да српски љекари прегледају генерала Младића крајем октобра, понудио термин крајем новембра или почетком децембра, што је, како је истакао, неприхватљиво касно.

"То је нама неприхватљиво, то је превише касно. То је још више од мјесец дана, а ситуација је таква да њему треба хитно преглед и лијечење у болничким условима", рекао је Дарко Младић.

Он је истакао да је ситуација забрињавајућа и да је битно да љекари дођу што прије, а да породица не може ни да се нада одговору до понедјељка или уторка, јер је секретар Трибунала на одмору до 30. октобра.

"Ситуација је јако озбиљна и бојим се, ако брзо нешто не урадимо, да неће бити добро. Најгори је сценарио да му се понови мождани удар са потенцијалним фаталним исходом, а за то постоји веома висок ризик у овом тренутку", упозорио је генерслов син.

Он је указао да одуговлачење са давањем дозволе за долазак љекара пролонгира и термин за предају захтјева одбране да се генерал Младић пусти на привремену слободу ради лијечења у болничким условима.

Како је објаснио, без резултата љекарског прегледа захтјев не би био комплетан и постоји страх да би Трибунал то нашао као основ за одбијање захтјева.

Извор: СРНА