latinica  ћирилица
29/10/2017 |  15:37 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Цицовић: Најбољи наступ Српске до сада на Сајму књига у Београду

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је данас да је на Међународном сајму књига у Београду Република Српска представила 69 књига, пет часописа и три Зборника.
Београд - Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Београд - Млађен ЦицовићФото: СРНА

Цицовић је истакао да су издавачи из Републике Српске, као и институције Српске, универзитети и задужбине промовисани на најбољи могући начин.

"Наступ Српске је био бољи него што смо и очекивали, јер смо имали више промоција него што је програмом било предвиђено. Имали смо 42 промоције, представили 69 књига, пет часописа и три Зборника што нас чини издавачем са највећим бројем промоција на Сајму", рекао је Цицовић Срни.

Цицовић је подсјетио да је штанд Републике Српске ове године био посвећен обиљежавању 250 година од рођења великог српског пјесника Филипа Вишњића у складу са опредјељењем да се чува и промовише српски језик, ћирилица, култура и традиција.

Као посебан догађај на штанду Републике Српске, Цицовић је истакао књижевно - пјесничко вече на ком се ове године окупило 65 књижевника из Републике Српске, Србије и расејања, као и двојица пјесника из Јерменије и Русије.

Цицовић је навео да да је посебна вриједност наступа Српске на Међународном сајму књига седмодневна изложба Народне универзитетске библиотеке коју су са интересовањем погледали бројни посјетиоци.

Извор: СРНА