latinica  ћирилица
01/11/2017 |  08:25 ⇒ 08:32 | Аутор: РТРС

Кашика меда с чурокотом свако јутро је мелем за људски организам

Почети сваки дан кашиком меда одувијек је био лијек за јачање имунитета, али уколико с чистим медом помијешате самљевени чурокот, можете додатно заштитити организам од бактерија и вируса.
Кашика меда с чурокотом свако јутро је мелем за људски организам - Фото: klix.ba
Кашика меда с чурокотом свако јутро је мелем за људски организамФото: klix.ba

Сјеменке чурокота користиле су се годинама у традиционалним медицинама Далеког истока, Индије и Сјеверне Африке. Чурокот у народу често називају зачином с хиљаду љековитих својстава који лијечи све осим смрти.

Овај зачин су тек у скорије вријеме открили љекари алтернативне медицине, имунолози и фармацеути.

Када чурокот помијешате с медом, добит ћете мелем за организам који је користан у јачању имунолошког система и третману многих болести.

Мед с чурокотом смањује повишен крвни притисак и тиме доприноси здравом функционисању кардиоваскуларног система, доприноси здрављу плућа и горњег распираторног система, а показао се као врло учинковит код лијечења астме и бронхитиса. М

ед с чурокотом користи се и код лијечења болесних бубрега те псоријазе код дјеце.

Одличан је и за лијечење акни, алергија, надимања, стомачних тегоба, целулита, прехладе, болова у зглобовима, упале десни те недостатка концентрације.

Чурокот се у алтернативној медицини користи и за лијечење импотентности и тешких облика неплодности.

Љековиту смјесу меда и чурокота врло једноставно можете направити сами, а довољно је да здробите сјеменке чурокота и помијешате их с природним медом.

Препоручује се козумирање од једне до двије мале кашике меда с чурокотом свако јутро, на празан стомак или прије оброка. Овај мед мора се конзумирати дрвеном или пластичном кашиком.

Уколико вам је смјеса јака, можете је залити шољицом неког топлог напитка.

Извор: Кликс