latinica  ћирилица
06/11/2017 |  13:16 | Аутор: РТРС

Хапшења у Црној Гори: Оштетили државни буџет за више стотина хиљада евра

Службеници црногорске Управе полиције ухапсили су 16 држављана Црне Горе и Македоније због сумње да су оштетили буџет Црне Горе за више стотина хиљада евра.
Полиција Црне Горе (Фото: Policija Crne Gore) -
Полиција Црне Горе (Фото: Policija Crne Gore)


Против ових 16 физичких, као и 23 правна лица из Црне Горе поднијете су кривичне пријаве због постојања основане сумње да су починила кривична дјела утаја пореза и доприноса и прање новца на организован начин, саопштено је из Управе полиције.

На основу прикупљене и одузете документације утврђено је да постоји основ сумње да су држављани Црне Горе чији су иницијали Д.С. /60/, С.Д. /42/, В.К. /43/, М.Л. /55/, Р.Б. /48/, С.Ћ. /52/, Д.В. /41/, А.М. /65/, С.У. /55/, С.В. /35/ и И.Ж. /36/ починили поменута кривична дјела.

За иста кривична дјела сумњиче се и држављани Македоније Г.Ј. /46/, З.Ц. /39/, Д.А. /32/, В.Ч. /30/ и Е.С. /43/, наводи црногорска полиција.

Они су основали више од 20 правних лица у Црној Гори која су користили за издавање фиктивних фактура за неизвршене услуге, робу и радове, те су на тај начин са рачуна правних лица неосновано подигли више милиона евра, чиме је причињена штета буџету у износу од више стотина хиљада евра.

Осумњичени ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном специјалном државном тужиоцу.

Извор: Срна