latinica  ћирилица
09/11/2017 |  07:47 | Аутор: РТРС

Нови пораз Партизана у Еврокупу

Партизан – Локомотива 83:93 (24:21, 15:20, 18:22, 26:30). Кошаркаши Партизана забиљежили су и четврти пораз у Групи Ц Еврокупа. У наредном, шестом, колу црно-бијели дочекују Албу из Берлина.
КК Партизан - Фото: илустрација
КК ПартизанФото: илустрација

Црно-бијели нису успјели да остваре другу победу у Еврокупу. Локомотива је успела да сломи отпор Партизана у другом полуврену. У финишу сусрета домаћин је успео да приђе на четири поена. Ипак, црно-бијели нису имали снаге за преокрет.

Пред око 3.300 навијача у дворани "Александар Николић", најефикаснији код црно-бијелих био је Најџел Вилијамс-Гос са 18 поена, док су Патрик Милер и Самардо Семјуелс постигли по 17.

Руски тим предводио је Џо Ренгланд са 23 поена, Дмитри Кулагин је постигао 17, док је Тревор Лејси убацио 13 поена.

Против једног од фаворита за освајање Еврокупа Партизан је одиграо једну од бољих утакмица у сезони, али је у последњој четвртини низом грешака омогућио противнику да забележи убедљиву победу.

Тренер црно-бијелих Мирослав Николић није могао да рачуна на повређене Новицу Величковића и Марка Чакаревића, што је био велики хеникеп, јер би са њима у ротацији Партизан вјероватно пријетио до краја сусрета.

Крајем треће и почетком посљедње четвртине Партизан је попустио у одбрани и Локомотива је први пут стекла двоцифрену предност, али су црно-бијели успелио да се врате и да смање заостатак на четири поена (78:74).

У тим тренуцима, када се утакмица ломила, играчи Партизана су почели да праве велике грешке у нападу. Готово сви су покушавали да сами завршавају акције, што је Локомитива лако заустављала, а потом лаким поенима кажњавала грешке.

Серијом од 11:3, током које су убацили три тројке, гости су поново дошли до двоцифрене предности и Партизан више није имао ни времена ни снаге да се још једном врати.

Кошаркашима црно-бијелих ипак се не може много тога замерити. Борили су се до краја, остварили предност у скоку (37-35), при чему су у нападу ухватили чак 15 лопти, али то нису успели на прави начин да материјализују.

Утакмицу је обиљежио и мањи инцидент када је тренер гостију Саша Обрадовић у финишу првог полувремена погођен упаљачем у главу, али на срећу без озбиљних посљедица. Готово је извјесно је да ће Партизан бити кажњен због таквог понашања навијача.

У наредном колу Партизан ће 14. новембра угостити Албу. 

Пето коло Група Ц, резултати:

Партизан - Локомотива 83:93
Билбао - Алба 86:94
Лијетувос Ритас - Лимож 92:76

Табела:
Локомотива 5/0
Алба 4/1
Лијетувос Ритас 2/3 
Лимож 2/3
Билбао 1/4
Партизан 1/4

Парови 6. кола: 
Партизан - Алба (уторак, 14. новембар)
Локомотива - Лимож (15. новембра)
Билбао - Лијетувос Ритас (15. новембра)

Извор: РТС, Танјуг