latinica  ћирилица
09/11/2017 |  13:36 | Аутор: РТРС

Звезда на тешком испиту у Шпанији

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у сриједу касно увече у Малагу, гдје их у петак од 20.45 очекује меч 6. кола Евролиге против Уникахе. Тренер црвено-бијелих Душан Алимпијевић наглашава да његова екипа ни у један меч елитног такмичења не улази као фаворит, иако у сваком има само једну жељу - побједу. Од играча, са друге стране, тражи "више енергије".
Црвена звезда (Фото: StarSport) -
Црвена звезда (Фото: StarSport)

"Растемо из утакмице у утакмицу, нормално је да у овом периоду имамо одређене осцилације. На нама је да из сваког меча Евролиге извучемо поуку, да то за нас буде једна корисна школа и да те осцилације сводимо на минимум, односно да их избацујемо колико је то могуће. Ми заиста ни у једну утакмицу Евролиге не улазимо као фаворити. Чини ми се да су се очекивања промијенила послије учинка 2-2, а волио бих да имамо добро разумијевање, јер Звезда је на почетку новог циклуса, са измијењеним саставом, у свакој утакмици иде на побједу, али за тако нешто је потребно да се много ствари деси како треба на самом терену. Уз квалитет који имамо, биће потребно много више енергије у неким другим сегментима, против Уникахе која има импозантан састав и полако стиже до праве форме. Вјерујем да је мали пад који су имали у Евролиги потпуно нормалан за све екипе", рекао је Звездин тренер за клупски сајт.

Он у овом мечу, након побједе у дербију, неће моћи да рачуна на крилног центра Перу Антића, који је прекинуо планиране терапије почетком недјеље, и на сопствени захтјев одиграо утакмицу са Партизаном. Антић је у Београду наставио са опоравком од повреде мишића листа, а сви остали играчи су спремни за дуел са екипом која је освајањем Еврокупа, обезбиједила повратак у елитно такмичење. Зелени из Малаге су у претходној рунди савладали Ефес у Истанбулу.

Црвено-бијели су још у сриједу у 6.30 одлетјели за Париз гдје су провели цео дан, чекајући лет за Шпанију, али су боравак искористили да се одморе и тренирају, а након двочасовног лета, у сриједу око 23 сата су стигли у Малагу.

Извор: Блиц