latinica  ћирилица
10/11/2017 |  07:48 ⇒ 11/11/2017 | 09:03 | Аутор: РТРС

У Београду потписана четири споразума између Српске и Србије (ФОТО/ВИДЕО)

У Палати "Србија" у Београду одржана је осма заједничка сједница Владе Србије и Владе Републике Српске.
Брнабић и Цвијановић - Фото: ТАНЈУГ
Брнабић и ЦвијановићФото: ТАНЈУГ

Сједници двије владе претходио је састанак предсједника Србије и Републике Српске, Александра Вучића и Милорада Додика, и премијерки Ане Брнабић и Жељке Цвијановић, док су у одвојеним састанцима разговарали министри двије владе.

Премијерка Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство након сједнице двију влада јер је усвојено чак 30 закључака међу којима је издвојила Акциони план за развој Подриња.

Премијерка Српске на прес конференцији

Она је на прес конференцији рекла је да се ради на Декларацији о опстанку српске нације и да ће она ускоро бити представљена. Премијерка Српске је истакла да је то озбиљан документ и да зато треба у његовој изради да учествује много стручњака, како би што квалитетније била направљена Декларација.

Рекла је да не треба журити са тим и изразила очекивање да ће то ускоро бити усвојено на нивоу владе и послато парламенту.

Премијерка Србије Ана Барнабић истакла је данас да је сарадња са Републиком Српском веома високо на листи приоритета Владе Србије и да ће бити интензивирана у наредом периоду.

Премијерка Србије Ана Брнабић

Брнабић је, након заједничке сједнице двије владе у Београду, подсјетила да је посљедња заједничка сједница двије владе одржана 26.јула 2015.године, а да је ова осма по реду, доста дуго припремана, јер се не ради о протоколарном састанку, већ су разматрани конкретни пројекти и приједлози на којима се може радити у будућности...

Потписана су четири заједничка меморандума.

Свечано је потписан Меморандум двије владе о сарадњи у области ваздухопловства, који је потписао министар МУП-а Српске Драган Лукач и министар одбране Србије Александар Вулин.

Министри унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић и одбране Александар Вулин разговарали су са Лукачем о даљем унапређењу сарадње у области безбједности.

У Беогрдау је данас потписан и Споразум о сарадњи у областима инфраструктуре квалитета, између министара за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златана Клокића и министарства привреде Србије Горан Кнежевић.

Заједничак сједница двије владе

Меморандум о сарадњи између Министарства културе и информисања Србије и Министарства просвјете и културе Републике Српске за период 2017-2021. године потписали су министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић и министар просвјете и културе Српске Дане Малешевић.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић потписали су меморандум о сарадњи у области поштанског и телекомуникационог саобраћаја.

Заједничка сједница двије Владе